Το πιο διάσημο θρησκευτικό spam όλων των εποχών


«Αν το μοιράσεις θα γίνεις πλούσιος, αν το αγνοήσεις μπορεί και να πεθάνεις»...

Αυτό είναι το μήνυμα ενός κειμένου που κυκλοφορεί εδώ και περίπου είκοσι χρόνια από χέρι σε χέρι προκαλώντας απορίες τόσο για το σκεπτικό του άγνωστου συντάκτη του όσο και γι αυτό των χιλιάδων(;) ανθρώπων που εξακολουθούν να το διακινούν.

Κοντά είκοσι χρόνια, πριν καν το ίντερνετ μπει στη ζωή μας, αυτό το «απίστευτο» κείμενο ταξιδεύει κυριολεκτικά σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Πρωταγωνιστής» σε αυτήν την επιστολή είναι ένας Άγιος της Εκκλησίας, ο Άγιος Νεκτάριος. Σύμφωνα με τον συντάκτη της, ο Άγιος είναι αυτός που δίνει την καλή τύχη και όλα τα καλά. Αρκεί βέβαια να διανείμεις το κείμενο, γιατί στην αντίθετη περίπτωση κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να πάθει ο… ασεβής.

Τα προ διαδικτύου χρόνια, το κείμενο κυκλοφορούσε από χέρι σε χέρι. Άλλοι το έγραφαν ένα ένα μέχρι να φτιάξουν τα αντίγραφα που απαιτούσε η… «συνταγή της ευτυχίας», άλλοι χρησιμοποιούσαν καρμπόν και άλλοι το έβγαζαν φωτοτυπίες. Με την πάροδο των χρόνων ήρθε το ίντερνετ.

Το κείμενο άρχισε να κυκλοφορεί μέσω email. Δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει λάβει από κάποιον γνωστό του, μήνυμα με αυτό το κείμενο.

Με το facebook δε, το «μαγικό» κείμενο έχει γνωρίσει ξανά μέρες δόξας. Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο κείμενο δεν μπορεί να ληφθεί στα σοβαρά. Το παράδοξο πάντως είναι ότι «επιβιώνει».


Διαβάστε το: 

Άγιος Νεκτάριος 
είναι γιατρός και γιατρεύει τις αρρώστιες. Αυτό το γράμμα γράφτηκε στις 3/10/1995 και πρέπει να κάνει το γύρο του κόσμου. Ο Άγιος Νεκτάριος θα σε ανταμείψει σε 45 ημέρες. Πολλοί που το έγραψαν ανταμείφτηκαν.

Νεκτάριε πιστεύω σε σένα. Υγεια, χαρα και ευτυχία δώσε μου. Αυτό το χαρτί έχει σταλεί σε σένα για καλή τύχη. Το γνήσιο αντίγραφο είναι στην Αγγλία.

Έχει κάνει το γύρο του κόσμου 9 φορές. τ ώρα η τύχη έχει σταλεί σε σένα. Θα πάρεις καλή τύχη μέσα σε 4 ημέρες που θα λάβεις το γράμμα. Πρέπει να το στείλεις σε αλλους. Δεν είναι αστείο.

Στείλε αντίγραφο σε ανθρώπους που νομίζεις ότι χρειάζονται τύχη. Μην στείλεις χρήματα διότι η μοίρα δεν έχει τιμή. Μην κρατήσεις αυτό το γράμμα.

Παρακαλώ! στείλε 20 αντίγραφα του γράμματος και δες τι θα γίνει σε 4 ημέρες. Η αλυσίδα παιχνίδι ήρθε από τη Βενεζουέλα και γράφτηκε από κάποιο ιεραπόστολο από τη Ν. Αμερική.>

Πρόσεξε τα ακολουθα: Καποιος πηρέ την επιστολή το 1993 και είπε στη γραμματέα του να του κάνει 20 αντίγραφα και να τα ταχυδρομησει. Λιγες μέρες αργότερα κέρδισε στο λαχείο 2,000,000 δολάρια.

Κάποιος άλλος πηρέ την επιστολή και την ξέχασε. Την είχε στα χέρια του πάνω από 96 ώρες. Έχασε την δουλειά του. Αργότερα βρήκε την επιστολή και την ταχυδρόμησε σε 20 αντίγραφα. Λίγες μέρες μετά βρήκε μια πολύ καλύτερη δουλειά.

Κάποιος πήρε την επιστολή και δεν πίστευε. Την πέταξε. 9 μέρες μετά πέθανε. Παρακαλώ μη το αγνοήσεις. Δ Ο Υ Λ Ε Υ Ε Ι

Πηγή: dogma.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου