Ρούχα για παχουλές. Χρήσιμες συμβουλές για σωστές επιλογές

4:14 μμ. Το να είναι μια γυναίκα παχουλή δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και κομψή. Πολλές παχουλές γυναίκες απελπίζονται όταν έρχεται η ώρα να ψωνίσουν ρούχα. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Άλλωστε γιατί όλες οι γυναίκες πρέπει να μοιάζουν με στέκα από μπιλιάρδο; Πολλοί άντρες προτιμούν γυναίκες που έχουν
καμπύλες και πιασίματα. Τα παλιότερα χρόνια οι σχεδιαστές ρούχων εστίαζαν την προσοχή τους στη δημιουργία ρούχων αποκλειστικά για αδύνατα μοντέλα. Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι σχεδιαστές δίνουν εξίσου βαρύτητα και σε ρούχα για παχουλές. Για το λόγο αυτό διοργανώνουν πασαρέλες στις οποίες τα μοντέλα που χρησιμοποιούνται ξεφεύγουν από το κλασικό πρότυπο της πολύ αδύνατης γυναίκας. Έτσι πολλές φορές διοργανώνονται επιδείξεις μόδας στις οποίες ως μοντέλα λαμβάνουν μέρος παχουλές γυναίκες. Όπως είναι φανερό, η ποικιλία στα ρούχα υπάρχει. Το ερώτημα είναι ποιά είναι τα κατάλληλα ρούχα που είναι καλύτερα να επιλέξει μια παχουλή γυναίκα και τι πρέπει να λάβει υπόψη της; 

ρούχα για παχουλές,royxa gia paxoyles
Να είσαι ειλικρινής με τον ευατό σου
Οι παχουλές γυναίκες διακρίνονται σε δύο σωματότυπους. Το αχλάδι και το μήλο.
Αχλάδι  Ο σωματότυπος αχλάδι διαθέτει σχετικά αδύνατο το πάνω μέρος του σώματος σε σχέση πάντα με το κάτω. Έτσι διαθέτει στενότερη μέση σε σχέση με τα οπίσθια και τα πόδια που διαθέτουν περιττό όγκο.
Μήλο Ο σωματότυπος μήλο συσσωρεύει τον περισσότερο όγκο στη μέση του σώματος. Ετσι διαθέτει μεγάλη κοιλιά, ενώ τα πόδια είναι σχετικά αδύνατα (σε σχέση με τον όγκο της κοιλιάς).


ρούχα για παχουλές,royxa gia paxoyles
Να είσαι πάντα στη μόδα
Πολλές παχουλές γυναίκες επλέγουν ρούχα εκτός εποχής και μόδας ή συγγνώμη για την έκφραση (γιαγιαδίστικα). Όπως όμως αναφέραμε παραπάνω, οι σχεδιαστές μόδας δίνουν βαρύτητα και σε ρούχα για παχουλές. Στο εμπόριο υπάρχουν ρούχα μοδάτα και στιλάτα σε όλα τα μεγέθη. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις τα κατάλληλα για σένα.

Ρούχα για το κάτω μέρος του σώματος
Οι γυναίκες με σωματότυπο αχλάδι καλό είναι να αποφύγουν να φορούν παντελόνια, εκτός βέβαια αν πρόκειται να ασχοληθούν με δουλειές του σπιτιού. Καλό είναι να επιλέγουν φούστες μεσαίου μήκους. Επίσης ο σωματότυπός αυτός θα πρέπει να αποφύγει οπωσδήποτε τις μακριές φούστες. Στις γυναίκες με σωματότυπο μήλο ταιριάζουν περισσότερο τα παντελόνια, δεδομένου ότι έχουν σχετικά αδύνατα πόδια.

Ρούχα για το πάνω μέρος του σώματος
Οι γυναίκες με σωματότυπο αχλάδι θα πρέπει να φορούν κάτι το οποίο φτάνει αρκετά χαμηλά ακόμη και όταν έχουν σηκωμένα τα χέρια τους, έτσι ώστε να καλύπτει τη λεκάνη, η οποία έχει παραπάνω όγκο. Μια ζακέτα, μια μακριά μπλούζα είναι ό,τι πρέπει για αυτή τη δουλειά. Οι γυναίκες με σωματότυπο μήλο θα πρέπει να επιλέγουν μπλούζες οι οποίες είναι σχετικά ευρύχωρες. Τα στενά μπλουζάκια δεν ταιριάζουν καθόλου με αυτό τον τύπο σώματος.

Να καθίσεις μπροστά στον καθρέφτη
Πολλές παχουλές γυναίκες απλά δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό που φαίνεται καλό όταν είναι όρθιες, είναι καταστροφικό όταν κάθονται. Αν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να αισθανθείς άβολα με τα συγκεκριμένα ρούχα, να ψάξεις να βρεις οπωσδήποτε εναλλακτική λύση. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την υποψία ότι οι τυχόν απότομες κινήσεις θα μπορούσαν να ξηλώσουν τις ραφές.

Αξεσουάρ - Παπούτσια - Τσάντες
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για παχουλές γυναίκες (εκτός από την στενή οικονομική κατάσταση), ώστε να μην διαθέτουν μεγάλη συλλογή από όμορφα αξεσουάρ, τσάντες και παπούτσια. Τα κοσμήματα, τα παπούτσια και οι τσάντες προσδίδουν κομψότητα και στιλ και κάνουν την γυναίκα να εκπέμπει σε υψηλή συχνότητα. Οι γυναίκες με σωματότυπο αχλάδι, καλό είναι να εφοδιαστούν με μεγάλη ποικιλία από μπότες. Αυτό το είδος παπουτσιού ταιριάζει πολύ καλά σε αυτές. Οι γυναίκες μήλα μπορούν να προμηθευτούν με αρκετές γόβες στιλέτο. Αυτό το είδος παπουτσιών τις κάνει να φαίνονται κομψές, ψηλότερες και πιο δυναμικές.

Μικρά μυστικά στην επιλογή ρούχων για παχουλές

Ρούχα για πλούσιο στήθος
Να επιλέγεις ρούχα που τονίζουν το πλούσιο στήθος που διαθέτεις. Εφόσον είσαι παχουλή, δεν μπορεί, όλο και θα τα έχεις τα προσόντα σου. Μήπως ήρθε ο καιρός να τα αναδείξεις;

Δοκιμαστήριο
Όταν δοκιμάζεις νούμερα και δεν είσαι σίγουρη πιο από τα δύο να διαλέξεις, να επιλέγεις πάντα το μεγαλύτερο. Στα δοκιμαστήρια πολλές γυναίκες έχουν την τάση να σφίγγουν την κοιλιά τους ελαφρώς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιλέγουν ένα ρούχο που δεν τους κάθεται και τόσο άνετα.

Μίνι φούστες
Οι μίνι φούστες και γενικώς τα πολύ έντονα προκλητικά ρούχα θα πρέπει να αποφεύγονται από τις παχουλές γυναίκες. Στις παχουλές γυναίκες ταιριάζει καλύτερα ένα στιλ με διακριτική ομορφιά.

Να περπατάς με το κεφάλι ψηλά
Το να προχωράς με το κεφάλι κάτω μόνο και μόνο επειδή έχεις μερικά κιλάκια παραπάνω είναι μεγάλο λάθος. Άλλωστε καμία δεν είναι τέλεια. Προσπάθησε να συμβιβαστείς με τον εαυτό σου και τις ατέλειές σου.

Να αφήσεις μακριά μαλλιά
Τα μακριά μαλλιά προσφέρουν σημαντική βοήθεια επειδή είναι σε θέση να εξισορροπήσουν και να καλύψουν τον αυξημένο όγκο που διαθέτει μια παχουλή γυναίκα.

Να αρωματίζεσαι
Ένα καλό άρωμα πάντα τραβάει από <την μύτη> πολλούς άντρες. Η κομψότητα και η ομορφιά δεν είναι μόνο ό,τι φαίνεται αλλά και ό,τι <μυρίζεται>.


Πηγή: http://www.dynamikhgynaika.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου