Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται στην πλατεία Ταχρίρ του Καϊρου ενδέκατη ημέρα των διαδηλώσεων στην Αίγυπτο.


Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αρμ Μούσα αλλά και ο υπουργός άμυνας της Αιγύπτου Ταντάουι πήγαν στην πλατεία και μίλησαν με τους διαδηλωτές σε μία προσπάθεια να μην επαναληφθούν τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Κριστιάν Αναμπούρ αν βρίσκει δίκαια τα παράπονα των διαδηλωτών ο υπουργός άμυνας απάντα:

«Φυσικά κοιτάμε τις απαιτήσεις τους , συζητήσαμε σε αυτό το μέγαρο και αποφασίσαμε πως πρέπει να απαντήσουμε θετικά . Είναι μια διαδικασία που ξεκινά από έναν δημόσιο διάλογο, ο οποίος ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί αύριο και μεθαύριο»

«Μου είπε ότι ήταν πολύ δυσαρεστημένος να βλέπει όλη αυτή την βία τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στους υποστηρικτές του και τους διαδηλωτές εναντίον του και είπε ότι δεν ήθελε να βλέπει τους Αιγύπτιους να μάχονται μεταξύ τους . Όταν τον ρώτησα αν θα αποχωρούσε μου είπε, Κριστιάν, μετά από 62 χρόνια δημόσιας προσφοράς "έχω μπουχτίσει". Θέλω να φύγω αλλά δεν μπορώ να παραιτηθώ σήμερα είπε, διαφορετικά θα επικρατήσει χάος.» είπε η δημοσιογράφος του ABC για τον Χόσνι Μουμπάρακ.

Με τον αντιπρόεδρο Ομάρ Σουλεϊμάν συνομίλησαν η υπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων πολιτειών Χίλαρη Κλίντον και ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης Τζο Μπαιντεν.



Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment