Έκθεση Detroit 2010: Porsche 918 RSR Coupe (Pics+Video)

Οι τελευταίες φήμες ήταν τελικά αυτές που ήταν αληθινές αφού η Porsche στο Detroit παρουσίασε την αγωνιστική έκδοση της 918 Spyder.


Το αγωνιστικό ακούει στο όνομα 918 RSR Coupe και η Porsche υπερηφανεύεται ότι έχει δημιοργήσει ένα αυτοκίνητο το οποίο παντρεύει την τεχνολογία της 911 GT3 R Hybrid και τον σχεδιασμό της 918 Spyder.  Η 918 RSR φορά το ίδιο σύστημα KERS που φορά  και η 911 GT3 R Hybrid που έχει αναπτυχθεί από την Williams F1 racing team.

Το σύστημα αποτελείται από μια ηλεκτρική γεννήτρια με σφόνδυλο που είναι τοποθετημένη στη πλευρά του συνοδηγού με το στροφείο να περιστρέφεται με ταχύτητα έως 36.000 σ.α.λ ώστε να αποθηκεύσει ενέργεια. Δύο ηλεκτροκινητήρες, 75 kW ο κάθε ένας,  είναι τοποθετημένοι  στον μπροστά άξονα, ένας σε κάθε τροχό. Οι ηλεκτροκινητήρες αυτοί δίνουν κίνηση στον μπροστά άξονα, και κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος αποθηκεύουν ενέργεια ώστε αργότερα να χρησιμοποιηθεί ως ένα επιπλέον boost κατά την διάρκεια της επιτάχυνσης.

Στον πίσω άξονα,  είναι τοποθετημένος ένας V8 απόδοσης 563 ίππων στις 10.300 σ.α.λ. Η συνολική ιπποδύναμη του 918 RSR ανέρχεται στα 767 άλογα.  Η κίνηση όπως είναι φυσικό, μεταφέρεται και στους 4 τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Η Porsche δεν παρέλειψε και τοποθέτησε στον μπροστά άξονα το σύστημα “torque vectoring system” το οποίο μεταβάλει την ροπή στους εμπρός τροχούς ώστε να περνά η δύναμη καλύτερα στον δρόμο.

Εξωτερικά, το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε μπλε χρωμιομένο χρώμα, με την Porsche να το περιγράφει ως “liquid metal chrome blue” και διαθέτει μεγάλους θόλους και εισαγωγές αέρα με έναν ανεμιστήρα να είναι τοποθετημένος ανάμεσα στην ram air εισαγωγή και την πίσω αεροτομή.

Το εσωτερικό του είναι ίδιο με το αυτό του 918 Spyder. Φυσικά ως αγωνιστικό έχει τοποθετηθεί ένα bucket σε καφέ δέρμα, ένα πάνελ με διακόπτες ενώ πολλές οθόνες μεταφέρουν τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό. Video, φωτογραφίες και αναλυτικό δελτίο τύπου στη συνέχεια.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment